BENVINGUTS AL CURS 19/20.

JA POTS CONSULTAR EL 3r ECOENIGMA!

EL GUANYADOR DEL 2n ECOENIGMA ÉS N'ANTONIO DE 1r ESO B. MOLTES FELICITATS!

ENGUANY TENIM UN REPTE: ELIMINAR ELS PLÀSTICS DELS NOSTRES BERENARS! T'APUNTES?

   

 

PROJECTE ECOAMBIENTAL 18/19

La Comissió de Medi Ambient del nostre centre té com a objectiu crear consciència a la comunitat educativa envers la necessitat de la conservació de la natura i millora de l'entorn social. Volem potenciar la importància en la qualitat de vida i el respecte en el medi ambient fomentant la participació de manera activa per part dels nostres alumnes.

Enguany volem, com a Centre, donar un impuls al nostre Projecte Ecoambiental. Fa molts cursos que treballem per seguir millorant en la sensibilització i la millora ambiental del centre i del nostre entorn.

El lema de l’escola per aquets curs és “Menys és més”. Entenem que en aspectes ecoambientals té molt ressò i volem que estigui present dins aquest projecte, com un eix que el travessa i ens ajuda a comprendre que, moltes vegades, no es tracta de fer més quantitat de coses i accions, sinó, més aviat, omplir de sentit tot allò que fem, aprofundint en les nostres activitats quotidianes, repensant la nostra manera de fer i dotar-la d’un fons més coherent, reflexionant sobre el que fem i com ho fem i trobant camins i noves maneres d’actuar que ens ajudin a reduir tot allò que no necessitem, vivint amb més senzillesa, amb més capacitat de cura i estima cap a nosaltres mateixos, cap a la nostra illa i el nostre planeta. Per aquest motiu seguirem treballant l’eix dels Residus com a prioritari, ja que, tot i el camí realitzat, encara podem fer nous passos i millorar alguns aspectes.

A més la nostra escola, des del curs passat, ha obert una línia d’Educació Infantil. Aquest nou alumnat ha estat també un motiu que ens ha portat a seguir obrint la nostra mirada i cercar noves maneres de mostrar l’estima a la terra. És per això que treballarem també l’eix d’Hort i jardí. Sentim que els fillets i filletes d’Infantil gaudiran d’aquest eix i podran vivenciar-ho d’una manera molt directa.

També volem celebrar els 25 anys de Menorca com a Reserva de Biosfera, prioritzant la cura de la nostra illa i fent arribar als nostres alumnes aquesta consciència que ajuda a mantenir la nostra terra més neta, més habitable i més natural. És per això que hem inclòs enguany l’eix de Biodiversitat.

Tot això ho dinamitzarem des de la Comissió de Medi Ambient que, aquest curs, està formada per més professorat i que té, a més, més espais per poder reunir-se i dur a terme les accions que es proposen de manera conjunta i coordinada. Quan ens vam reunir, a principi de setembre, un dels aspectes de millora que vam veure, i que ja havia sortit en algunes de les memòries dels nostres projectes ecoambientals, és que l’alumnat pugui ser agent mediambiental d’una manera més activa, amb més responsabilitats, més veu, més visibilitat i, per aquesta raó, els nostre quart eix de treball és la Participació més activa de l’alumnat en el Projecte Ecoambiental del Centre.

Per acabar, volem dinamitzar l’espai que la Comissió té a la web del centre, incloent informacions rellevants, activitats, propostes, jocs...

Durant el 3r trimestre, al voltant de la festa de l’escola es realitzarà una exposició de totes les activitats realitzades per la Comissió ambiental, així com altres activitats relacionades amb el Medi Ambient que es fan transversalment a les aules ( treballs de recerca, sortides en velo, tallers, etc)