En 1858 Maria Rosa Molas i Vallvé va fundar la Congregació de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació . Des d'aquesta data fins als nostres dies, les Germanes de la Consolació i el seu carisma de “ CONSOLAR” s'han estès arreu del món. Les germanes i els laics vinculats a la família de la Consolació som avui el rostre humà del carisma que l'Esperit va regalar a Maria Rosa.

Per la Família Consolació són vigents les paraules del profeta Isaïes: “Consoleu, consoleu el meu poble diu el vostre Déu” Is,40

La Consolació avui esta present en quatre continents, on el carisma es fa present a través de  l’educació, la  sanitat i obres socials, ajuda a l’església local i centres d’espiritualitat.

 

mapanundo

 

 

A Europa


Ens trobem a Espanya , Itàlia , Portugal i Eslovàquia.

Som consolació:

-          En el món de la malaltia i el dolor en tres hospitals i en vuit residències geriàtriques.

-          Atenent les diferents situacions de marginació de la dona en quatre centres socials.

-          Oferint una educació cristiana i de qualitat als infants i joves en disset col·legis i en dues residències universitàries .

-          En altres activitats pastorals en parròquies i en tres cases d'espiritualitat.


A Amèrica


Les Germanes de la Consolació arriben a Veneçuela l’any 1924 i , a partir d'aquest moment, la Congregació va iniciar la seva expansió al continent llatinoamericà.

 
En l'actualitat estem presents en vuit països : Argentina , Bolívia , Brasil, Xile, Equador,  Mèxic , Perú i Veneçuela.


- Atenem l'educació cristiana en quinze escoles i en una residència universitària. En algunes escoles , a través de menjadors infantils i activitats de promoció humana.

- Dues residències geriàtriques, una llar per a nens discapacitats i altres dues per a nens orfes o en situació de risc , un Cottolengo que acull disminuïts físics i psíquics i quatre centres d'activitats socials diverses són la presència del nostre carisma en el món de la marginació i del dolor .

- Col·laborem en activitats pastorals a les diòcesis i parròquies en cinc comunitats creades amb aquesta finalitat .

- Per als que busquen trobar-se amb el Senyor i amb si mateixos , oferim el nostre servei en dues cases d'espiritualitat .


A l'Àfrica


Les Germanes , arriben a Àfrica l'any 1973. La primera comunitat es va instal·là a  Burkina Faso. L'any 1993 es van establir a Moçambic , el 1998 a Togo i el 2008 a Costa d'Ivori.


- A Burkina Faso es treballa en centres educatius i de promoció social, especialment de la dona; atenem a la infància i fem catequesi als pobles .

- A Togo es té cura de la salut en un hospital i es promou la inserció de les dones joves.

- A Costa d'Ivori les germanes en procés de formació adquireixen els coneixements necessaris per al bon desenvolupament del servei apostòlic .
- A Moçambic s’educa i es promou la infància i joventut.


A Àsia


En aquest immens continent , tan ric en tradicions , les germanes , amb una presència petita però significativa pel servei de caritat i d'esperança que aportem , sembrem la consolació .

Cinc comunitats hi ha a tot el continent : dos a Corea del sud , dos a Filipines a Manila i Cebú i una, l'última fundació, aMyanmar.

En aquestes comunitats l'acció pastoral va dirigida als joves , nens i ancians, en una presència de servei i de clara opció per estendre l'Evangeli de Crist , Bona Nova que es concreta en cada comunitat i en cada germana de la consolació encarnades en aquest continent Asiàtic .

Per més informació podeu visitar la pàgina de la Congregació: http://www.consolacion.org