Entre tots fem una escola més sostenible!

1. Aula neta de papers
2. Material cuidat i en bon estat
3. Pati recollit
4. Bon ús dels contenidors (groc i blau)
5. Llums només si fan falta
6. Taules i calaixos nets i aclarits

Gràfics del mes d'octubre

Classes amb millor puntuació durant el mes d'octubre: 4t B (Ed. Primària) i 4t A (ESO).

Diapositiva2

Diapositiva3

ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS I NOTÍCIES

25 Anys de Menorca Reserva de Biosfera

Teatre: La isla quemada

Els alumnes de 1r d'ESO vam anar al teatre. Aquesta obra, impulsada des de la Reserva de la Biosfera de Formentera, ens va ajudar a entendre la importància de cuidar el nostre entorn, la nostra illa, el nostre món. Tot el que fem o deixem de fer té un impacte... Ens ajudas a fer possible un món més sostenible?

IMG 20181110 WA0013

COMENCEM DIVENDRES 23 DE NOVEMBRE! Animeu-vos a participar!

Cada setmana podreu participar del concurs ECOENIGMES.

Trobareu les preguntes aquí i a la cartellera de Medi Ambient.

Heu de posar la resposta, amb el vostre nom i curs i ficar-la a la bústia dels ecoenigmes.

Els ecoenigmes es publicaran setmanalment tots els divendres, alternant GRUP A (1r a 4t de Primària) i GRUP B (5è i 6è de Primària i ESO)

Els dijous després del pati es comunicarà la persona guanyadora i rebrà un petit detall.

 

JOCS ONLINE I ACTIVITATS INTERACTIVES

Jocs sobre els recursos forestals.

22 jocs per cuidar el medi ambient. Consumópolis

Aprenem a Reciclar: Un clic per a Infantil iPrimària

Cada residu al seu contenidor amb en Pocoyó.

Reciclar en la ciudad.

Cada residuo en su contenidor.

Héroe del reciclaje

La acción humana en los ecosistemas ESO

ENLLAÇOS

MENORCA RESERVA DE BIOSFERA

http://www.biosferamenorca.org/

PER TREBALLAR A LES AULES:

Ciencias, salud y medio ambiente para Educación Secundaria Programa Ambientech

Conocimiento del Medio.  Junta de Castilla y León. Materiales para trabajar el ciclo del agua, los volcanes, los seres vivos, los planetas. Con juegos y actividades. Muy interesante para Primaria.

PER CONÈIXER, COMPRENDRE I  SABER-NE MÉS SOBRE EL MEDI AMBIENT

 

La Comissió de Medi Ambient del nostre centre té com a objectiu crear consciència a la comunitat educativa envers la necessitat de la conservació de la natura i millora de l'entorn social. Volem potenciar la importància en la qualitat de vida i el respecte en el medi ambient fomentant la participació de manera activa per part dels nostres alumnes.

Enguany volem, com a Centre, donar un impuls al nostre Projecte Ecoambiental. Fa molts cursos que treballem per seguir millorant en la sensibilització i la millora ambiental del centre i del nostre entorn.

El lema de l’escola per aquets curs és “Menys és més”. Entenem que en aspectes ecoambientals té molt ressò i volem que estigui present dins aquest projecte, com un eix que el travessa i ens ajuda a comprendre que, moltes vegades, no es tracta de fer més quantitat de coses i accions, sinó, més aviat, omplir de sentit tot allò que fem, aprofundint en les nostres activitats quotidianes, repensant la nostra manera de fer i dotar-la d’un fons més coherent, reflexionant sobre el que fem i com ho fem i trobant camins i noves maneres d’actuar que ens ajudin a reduir tot allò que no necessitem, vivint amb més senzillesa, amb més capacitat de cura i estima cap a nosaltres mateixos, cap a la nostra illa i el nostre planeta. Per aquest motiu seguirem treballant l’eix dels Residus com a prioritari, ja que, tot i el camí realitzat, encara podem fer nous passos i millorar alguns aspectes.

A més la nostra escola, des del curs passat, ha obert una línia d’Educació Infantil. Aquest nou alumnat ha estat també un motiu que ens ha portat a seguir obrint la nostra mirada i cercar noves maneres de mostrar l’estima a la terra. És per això que treballarem també l’eix d’Hort i jardí. Sentim que els fillets i filletes d’Infantil gaudiran d’aquest eix i podran vivenciar-ho d’una manera molt directa.

També volem celebrar els 25 anys de Menorca com a Reserva de Biosfera, prioritzant la cura de la nostra illa i fent arribar als nostres alumnes aquesta consciència que ajuda a mantenir la nostra terra més neta, més habitable i més natural. És per això que hem inclòs enguany l’eix de Biodiversitat.

Tot això ho dinamitzarem des de la Comissió de Medi Ambient que, aquest curs, està formada per més professorat i que té, a més, més espais per poder reunir-se i dur a terme les accions que es proposen de manera conjunta i coordinada. Quan ens vam reunir, a principi de setembre, un dels aspectes de millora que vam veure, i que ja havia sortit en algunes de les memòries dels nostres projectes ecoambientals, és que l’alumnat pugui ser agent mediambiental d’una manera més activa, amb més responsabilitats, més veu, més visibilitat i, per aquesta raó, els nostre quart eix de treball és la Participació més activa de l’alumnat en el Projecte Ecoambiental del Centre.

Per acabar, volem dinamitzar l’espai que la Comissió té a la web del centre, incloent informacions rellevants, activitats, propostes, jocs...

Durant el 3r trimestre, al voltant de la festa de l’escola es realitzarà una exposició de totes les activitats realitzades per la Comissió ambiental, així com altres activitats relacionades amb el Medi Ambient que es fan transversalment a les aules ( treballs de recerca, sortides en velo, tallers, etc)